Biodiversiteit in stedelijke bodems

228 keer bekeken 0 reacties

Naturalis onderzoekt hoe we een index kunnen maken die laat zien hoe gezond bodems zijn voor specifieke gebruiksdoelen. Dit helpt bij het bedenken van beter beleid voor een gezondere bodem en leefomgeving.

Er is behoefte aan nieuw beleid of handelingsperspectief ten behoeve van een gezonde bodem en leefomgeving. Aan de basis van dit handelingsperspectief staat de ontwikkeling van een systeem van meetbare bodemkenmerken om te beoordelen of bepaalde bodems geschikt zijn voor het beoogde gebruiksdoel: een index voor bodem- en ondergrondgezondheid per bodemgebruiksdoel. Dit onderzoek van Naturalis kan helpen bij het ontwikkelen van zo’n index.

In dit onderzoek zijn bestaande protocollen voor het meten van de microbiële biodiversiteit in stedelijke bodems geoptimaliseerd. Deze geoptimaliseerde protocollen zijn vervolgens getest op monsters van vier steden. Op basis van de resultaten kan de toepasbaarheid, opschaling en inpassing in bestaande kaders/meetinstrumenten van de moleculaire analyse worden geëvalueerd.   

In de bijlage vind u - naast het onderzoek - een beknopte grafische samenvatting van de uitkomsten uit het onderzoek. Deze samenvatting richt zich op factoren die veel impact hebben op de diversiteit en op factoren die weinig impact hebben op de diversiteit

Afbeeldingen

Bekijk ook

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op. 
We reageren zo snel mogelijk.


Ik wil contact opnemen


          

 

 

 

Cookie-instellingen