Zomertour in Leiden

08-10-2021

Bekijk hieronder de video van het werkbezoek in Leiden.

Op 10 september bracht de Zomertour van de City Deal Openbare Ruimte ons in Leiden, waar we werden rondgeleid door het Singelpark.

De Leidse singelstructuur is uniek en biedt in één park verschillende sferen en plekken met verschillende (historische) functies. De singelrand is over de hele lengte verbonden, zodat er een wandelrondje Singelpark is ontstaan en het gebied als één park te beleven is. Om dit te bereiken zijn bruggen aangelegd, stukken groener gemaakt en bestaand groen en de parkstructuur verbeterd.

Het Singelpark wordt gevormd door 11 aaneengesloten parken met elk een eigen thema en zijn eigen beeldtaal en bewegwijzering.

De bewegwijzering is samengesteld uit iconen, banken met iconen, 100 bordjes met betrekking tot de arboretumroute, Singelparkbloembakken en de parkpoorten met de informatieborden die elk park begeleiden én informatie over het betreffende parkdeel verstrekken. De stad is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Singelpark. In alle projecten denken inwoners mee over het ontwerp, het gebruik en het beheer van het park. Onder andere door een intensieve samenwerking met de Stichting Vrienden van het Singelpark.

Zomertour Leiden

Bekijk ook

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op. 
We reageren zo snel mogelijk.


Ik wil contact opnemen


          

 

 

 

Cookie-instellingen