Veranderkundige kijk op stedelijk programmeren

889 keer bekeken 0 reacties

Stedelijk programmeren is noodzakelijk, maar gemeenten zijn er doorgaans nog niet op ingericht. Dit rapport laat zien wat stedelijk programmeren betekent voor gemeenten en hoe gemeenten daar invulling aan kunnen geven.

Stedelijk programmeren is meer dan gezamenlijk programmeren beredeneerd vanuit (bestaande) projecten, ofwel: het zoeken van meekoppelkansen. Stedelijk programmeren gaat veel verder. Het gaat om het gezamenlijk programmeren vanuit een stadsvisie die vertaald wordt naar gebiedskeuzes waarna gezamenlijk – integraal –  wordt geprogrammeerd en projecten uitvoeringsgereed worden gemaakt.

De conclusie is dat optimaal Stedelijk Programmeren een transformatie van horizontaal naar verticaal programmeren betekent. Dit is een fundamenteel andere manier van werken en denken, waarvoor een doordachte organisatie- en gedragsverandering nodig is.

In het essay ‘Essay Stedelijk Programmeren van de openbare ruimte’ (en de bijbehorende samenvatting) neemt Ten Have Change Management gemeenten en andere stakeholders mee in een visie en aanpak op ‘Stedelijk Programmeren’. Het rapport biedt handvatten voor zowel een veranderdiagnose van de eigen organisatie als voor door te voeren veranderingen. Het essay richt zich op bestuurs- en managementniveau.

Afbeeldingen

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op. 
We reageren zo snel mogelijk.


Ik wil contact opnemen


          

 

 

 

Cookie-instellingen