Toolbox Integrale aanpak openbare ruimte

1184 keer bekeken 0 reacties

De Toolbox Integrale aanpak openbare ruimte biedt gemeenten ondersteuning bij het ontwikkelen van een integrale aanpak. Deze toolbox bevat processtappen, tools, beknopte overzichten en praktische tips.

Het proces om te komen tot een integrale aanpak van de openbare ruimte bevindt zich op drie nauw verweven niveaus: op stadsbrede schaal (strategisch niveau), via een aanpak op gebieds- of wijkniveau (tactisch niveau) naar projectniveau (uitvoeringsniveau).

Dit proces loopt niet chronologisch van A naar B, maar is een iteratief proces.

Deze toolbox – ontwikkeld door TAUW en ORG-ID – ondersteunt gemeenten in het komen tot een integrale aanpak, in de vorm van processtappen, tools, beknopte overzichten en tips.

De toolbox bestaat uit twee onderdelen:

  • Een beschrijving van de verschillende stappen in het iteratieve proces van een integrale aanpak van de openbare ruimte. Het beschrijft bijvoorbeeld visievorming, stadsbreed programmeren, het in beeld krijgen van vitale systemen, het opstellen van een gebieds- of wijkplan, opdrachtformulering en uitvoering.
  • Een ‘toolbibliotheek’ die de verschillende instrumenten beschrijft die per stap behulpzaam kunnen zijn. Dat loopt uiteen van bijvoorbeeld het ambitiewieb, een factor C analyse of de Utrechtste Barcode tot aan een staalkaart integraal aanbesteden.

 

Vind je de toolbox interessant? Dan is de Samenwerkwijzer misschien ook iets voor jou. 

FOTOCREDITS: OKRA

Afbeeldingen

Bekijk ook

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op. 
We reageren zo snel mogelijk.


Ik wil contact opnemen


          

 

 

 

Cookie-instellingen