Onder onze voeten bevindt zich een wereld vol leven. Verborgen in de bodem werken wel 100 miljoen soorten micro-organismen samen met schimmels en plantenwortels en vormen daar netwerken die zorgen voor een gezonde leefomgeving. Zonder bodem kan de mens niet overleven. Toch gaat de mens onzorgvuldig om met zijn leefomgeving. De groeiende wereldbevolking verhuist naar de stad, annexeert haar ommelanden en drukt letterlijk het leven uit de bodem. Het stadse klimaat, de versteende omgeving en de waterhuishouding zijn nadelig voor vitaal bodemleven. De (stads)bodem wordt grotendeels afgesloten met als gevolg extreme wateroverlast, hitte- en droogtestress, bodemverdichting en habitatfragmentatie.
De inrichting van de stad bestaat uit veel ondergrondse maatregelen. Elke verandering leidt tot bodemstress. Dat moet anders. BiodiverCITY geeft maatregelen en uitwerkingen die leiden naar een vitaal bodemleven.
Ontdek via de nieuwe publicatie BiodiverCITY. A matter of vital soil! waarom bodembiodiversiteit een cruciaal onderdeel is van de ontwerpopgave van de openbare ruimte in de stad.
Klik op de onderstaande link voor het document.