COB Hulp bij Richtlijnen

23-02-2022
604 keer bekeken 0 reacties

Leer meer over het COB-project 'Hulp bij Richtlijnen' en download het eindrapport, de proceslijn en interactieve kaart.

Cartoon: Cartoon Blanche / COB

De veelheid aan lokale voorwaarden, regelgeving, verordeningen en richtlijnen op het gebied van kabels en leidingen zorgt voor veel onduidelijkheid. Tenminste, dat is een veelgehoorde aanname. In het project Hulp bij richtlijnen onderzoekt City Deal partner COB hoe het werkelijk zit met lokale regelgeving rondom kabels en leidingen. Vervolgens is de vraag: wat is er écht nodig om processen voorspelbaarder, en daarmee gestroomlijnder, te laten verlopen?

Het doel van dit project is inzicht verschaffen in het gebruik van de verschillende soorten regelgeving en richtlijnen op het gebied van kabels en leidingen. Daarnaast onderzoekt het projectteam of er een uniform proces kan worden ontwikkeld aan de hand van de universele indeling van het verloop van een project (initiatief, haalbaarheid, uitwerking/ontwerp, voorbereiding, uitvoering, afronding), om te borgen dat de juiste regelgeving op het juiste moment wordt ingezet. 

Op 30 juni 2021 zijn de producten van Hulp bij richtlijnen afgerond:

  • Bekijk hier het eindrapport voor conclusies van het onderzoek en een reflectie vanuit gedragswetenschappelijk perspectief en een visie van experts op de haalbaarheid en inhoud van een uniforme proceslijn.
  • Met twaalf ervaringsdeskundigen is gebrainstormd over de haalbaarheid en invulling van een proceslijn gericht op het afstemmen en communiceren in een project. Het projectteam heeft een opzet voor deze uniforme proceslijn gemaakt, inclusief tips specifieks voor gemeenten.
  • Het resultaat van de inventarisatie – alle regels op het gebied van kabels en leidingen van alle gemeenten – is vertaald naar een interactieve kaart. Hierop is per gemeente zichtbaar welke verordeningen en richtlijnen onder welke naam worden gebruikt. Ook is in één oogopslag zichtbaar welke gemeenten welke verordeningen hebben.

Dit project heeft een vervolg gekregen in het onderzoek proceslijn voorspelbare samenwerking, dat samen met het GPKL wordt uitgevoerd. Hierover meer info: www.cob.nl/proceslijn

Afbeeldingen

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op. 
We reageren zo snel mogelijk.


Ik wil contact opnemen


          

 

 

 

Cookie-instellingen