Verbeelding van belemmerende wet- en regelgeving

158 keer bekeken 0 reacties

Door (het gebrek aan) wet- en regelgeving ontstaan soms conflicten in de boven- en ondergrondse openbare ruimte. Alle partijen in de openbare ruimte hebben hier wel eens last van: overheden, maar bijvoorbeeld ook netbeheerders en woningcorporaties. Dit rapport maakt die conflicten inzichtelijk.

Het doel van deze verkenning is nadrukkelijk niet om de problemen met betrekking tot wet- en regelgeving op te lossen maar om, vanuit het ruimtelijke perspectief, een analyse te maken van conflicten die ontstaan bij het integraal werken aan de boven- en ondergrondse openbare ruimte en welke rol de wet- en regelgeving speelt bij deze conflicten.

Deze beknopte rapportage gaat eerst in op recente en toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen en waarom dat leidt tot conflicten. Vervolgens wordt aan de hand van drie type situaties (stad maken, stad houden en stad verbeteren) van het werken aan de stad de opgave verder uitgediept. Zonder een oplossing aan te reiken wordt per situatie wel een oplossingsrichting benoemd.

Afbeeldingen

Bekijk ook

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op. 
We reageren zo snel mogelijk.


Ik wil contact opnemen


          

 

 

 

Cookie-instellingen