Minister Hugo de Jonge brengt bezoek aan casus City Deal Openbare Ruimte

07-07-2022

Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Hugo de Jonge, heeft maandag 27 juni een werkbezoek gebracht aan het Amsterdamse Wallengebied; een van de cases binnen de City Deal waar de Integrale Ontwerpmethode Openbare Ruimte (IOOR) wordt toegepast.

In Amsterdam zal de komende jaren een groot gedeelte van de straten openliggen om een groenere inrichting met meer ruimte voor lopen en ontmoeten te creƫren. In het Wallengebied is deze opgave complex, omdat er ook sprake is van een ondergrondse ruimtevraag voor bijvoorbeeld nieuwe kabels en leidingen voor de energie- en warmtetransitie. De (ondergrondse) ruimte is beperkt en daarbij zijn ook de kademuren aan vervanging toe.

Tijdens het werkbezoek lichtte City Deal partner gemeente Amsterdam hun integrale aanpak van het Wallengebied toe, samen met de mogelijkheden en knelpunten.

Integrale gebiedsplannen voor het Wallengebied.

Het Wallengebied is een drukbezocht deel van de Amsterdamse binnenstad. In de komende 10 jaar moeten een aantal bruggen en kademuren worden vernieuwd. Deze zijn nu in een slechte staat. Dit biedt gelegenheid om direct de openbare ruimte klaar te maken voor de toekomst. Denk hierbij aan klimaatadaptatie, de energietransitie, het aanpassen van de logistiek voor bevoorrading van winkels en efficiĆ«ntere manieren voor afvalinzameling. Om deze ambities en doelen te kunnen behalen is er in 2020 een Integrale Ontwerpmethode Openbare Ruimte  (IOOR) ontwikkeld. Op basis hiervan zijn de integrale gebiedsplannen voor het komende decennium gemaakt die zullen zorgen voor een beter leefbare openbare ruimte.

Tweet van @hugodejonge 27-06-2022:

Afbeeldingen

Bekijk ook

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op. 
We reageren zo snel mogelijk.


Ik wil contact opnemen


          

 

 

 

Cookie-instellingen