Slotmanifestatie: 23 april 2024

Welkom in Integralië!

Wil je ontdekken hoe klimaatadaptatie, de energietransitie, duurzame mobiliteit en een gezonde, groene stad samenkomen in de openbare ruimte? Kom dan op dinsdag 23 april 2024 naar Integralië: een utopische plek voor ontwerpers, beleidmakers, beheerders en managers. Samen werken zij daar aan een integrale aanpak van de openbare ruimte van morgen. 

De komende jaren gaan de straten en pleinen in Nederlandse steden flink op de schop. Voor de energie-infrastructuur, meer ruimte voor water en groen, maar ook voor nieuwe vormen van mobiliteit. Het is een behoorlijke uitdaging dit integraal aan te pakken, want het is druk boven en onder de grond. Hoe zorg je ervoor dat deze complexe klussen zo efficiënt mogelijk worden ontworpen, uitgevoerd, beheerd én onderhouden? Twaalf vooruitstrevende gemeenten, vier departementen en kennisinstellingen gingen in 2021 samen als City Deal Openbare Ruimte met deze ingewikkelde vraag aan de slag. Ze wilden breken met oude gewoontes, sectorale budgetten, belemmerende wet- en regelgeving en het gevecht om de ruimte. Nu, drie jaar later, tonen zij wat er is bereikt onder het motto ‘Welkom in Integralië’.

Het is een open evenement voor professionals die werken aan de stedelijke openbare ruimte. Wat levert deze dag jou op? Inspiratie uit praktijkvoorbeelden, data en praktische instrumenten. Daarmee kun je vervolgens zelf aan de slag!

Integralië bezoeken?
Boek ook een tripje naar Integralië en beleef op dinsdag 23 april hoe je in harmonie met alle transitieopgaven de openbare ruimte van morgen vormgeeft.

Meld je aan 

Locatie: LIEF Amsterdam

Kosten: deelname is gratis, maar de plekken zijn beperkt. 

Programma

9:30 – 10:30 Inloop

Vanaf 9:30 ben je welkom voor een kop koffie en een goed gesprek.

10:30 – 12:00 Plenaire deel

 

In gesprek

De openbare ruimte is van iedereen. Daarom gaan we na de opening in gesprek over het lokale verhaal van de straat en de mensen. Ontdek hoe dat eruit ziet in Groningen.

De chaos en de uitweg 

Integraal werken is geen luxe, maar een noodzaak. We lopen anders vast in de uitvoering. Maar er is perspectief! Ateliermeester Thijs van Spaandonk neemt je mee in het ‘Integrale Verhaal’ van de openbare ruimte aanpak.

Het hoe dan van de gemeente en partners

Hoe werkt het ‘Integrale Verhaal’ binnen de gemeente? Welke opdrachten geven zij zichzelf? Hoe regelen zij de programmering, wijkaanpak en uitvoering? En hoe richten zij de samenwerking met de netbeheerders in?  

Rol van de Rijksoverheid

Hoe gaat de Rijksoverheid de komende jaren gemeenten helpen met de integrale aanpak? En waarom is dit zo belangrijk? Gido ten Dolle (BZK), René Vrugt (IenW) en Geertje van Hooijdonk (LNV) vertellen hier meer over.

12:00 – 13:00 Lunch

Een heerlijke vegetarische lunch.

13:15 – 14:30 Deelsessies I (ronde A)

Klik hier om het programma van de deelsessies te bekijken.

15:00 - 16:15 Deelsessies II (ronde B)

Klik hier om het programma van de deelsessies te bekijken.

16:15 Afsluiting en borrel

 

 

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op. 
We reageren zo snel mogelijk.


Ik wil contact opnemen


          

 

 

 

Cookie-instellingen