Dordrecht

11-09-2023
0 reacties

In Dordrecht werkt men onder de noemer Het Groenblauwe Eiland aan de ambitie om in 2035 klimaatadaptief te zijn. Dit is voor Dordrecht, gezien de kwetsbare ligging in de delta, van levensbelang.

De ambitie is vertaald naar diverse projecten op verschillende schaalniveaus. Zo wordt bij het vergroenen van tuinen en de openbare ruimte in woonwijken nadrukkelijk samengewerkt met de bewoners. Dit vergroot klimaatbestendigheid van de stad en daarmee wordt het risico op klimaatoverlast beperkt.

Op grotere schaal wordt in Dordrecht gewerkt aan het Stadspark XXL. De Dordwijkzone, nu een rommelige en gefragmenteerde zone tussen Dordrecht en Dubbeldam, verandert in een doorlopende groene route van de Biesbosch naar het Wantij. In dit gebied wordt ruimte geboden aan recreatie, groenblauwe verbindingen tussen wijken, sport en biodiversiteit.

Groene en gezonde steden in de City Deal

Wie behartigt de belangen van groen in de stad? Waar netwerken van energie , water en communicatie duidelijke baathouders hebben, komt groen er vaak bekaaid van af. Terwijl de vergroening van de stad op verschillende manieren van grote waarde is. Dus wie investeert er in een gezonde en groene stad en voor wie levert dat wat op? Aan de hand van de aanpak van de vergroeningsopgave van Dordrecht en Utrecht wordt deze opgave concreet gemaakt.  

 

Afbeeldingen

0  reacties

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op. 
We reageren zo snel mogelijk.


Ik wil contact opnemen


          

 

 

 

Cookie-instellingen